MMA (Mixed Martial Arts)

Mixed Martial Arts (MMA) Harderwijk bij Nakama-gym

Mixed Martial Arts (MMA) is een dynamische en veelzijdige vechtsport die verschillende disciplines combineert om een complete vechter te vormen. Het is een sport waarbij atleten de technieken en strategieën van verschillende vechtstijlen gebruiken, zoals worstelen, Braziliaans jiu-jitsu, kickboksen, boksen en judo, om hun tegenstanders te verslaan. MMA-wedstrijden vinden plaats in een octagon of ring, waarin de atleten met elkaar strijden om de overwinning.

De geschiedenis van Mixed Martial Arts gaat terug tot de oude Griekse beschaving, waar het bekend stond als pankration. Deze vorm van vechtsport combineerde verschillende technieken, waaronder stoten, trappen, worstelen en grondgevechten. Het moderne MMA zoals we dat vandaag kennen, begon echter pas in de jaren 90. De Ultimate Fighting Championship (UFC) werd opgericht in 1993 en speelde een cruciale rol in de popularisering van MMA. In de beginjaren van MMA waren er weinig regels en beschermende uitrusting, wat leidde tot een ruwe reputatie van de sport. In de loop der jaren heeft MMA zich ontwikkeld en zijn er meer regels en veiligheidsmaatregelen ingevoerd om de veiligheid van de atleten te waarborgen. Het heeft wereldwijd aan populariteit gewonnen en wordt nu erkend als een professionele sport met getalenteerde atleten. MMA heeft een grote fanbase en trekt miljoenen kijkers naar evenementen over de hele wereld.

Proefles mma ? Klik hier!

Leuk dat je komt kennis maken met de sport en het karakter van Nakama Gym!

Klik op de Whatsapp knop of stuur een bericht naar (06) 30 25 44 75 om je aan te melden voor een gratis proefles mma.Je bent van harte welkom en we zien uit naar je komst.

Zelfbeheersing, respect, correct gedrag en loyaliteit zijn voor ons belangrijk
MMA (Mixed Martial Arts) Nakama Gym Harderwijk, Ermelo, Nunspeet, Zeewolde, Biddinghuizen

In het hart van Harderwijk heeft Nakama Gym een prominente rol gespeeld in de ontwikkeling en popularisering van MMA. Nakama Gym, opgericht in 2010, is een toonaangevend trainingscentrum voor MMA-beoefenaars van alle niveaus, van beginners tot professionele vechters. Sensei John Kuipers, de oprichter van Nakama Gym, is een ervaren en gerespecteerde trainer in de wereld van de vechtsport. Met zijn brede kennis en ervaring in verschillende vechtsporten, evenals zijn eigen deelname als coach aan professionele gevechten, heeft Sensei John Kuipers een unieke expertise opgebouwd die hij graag deelt met zijn leerlingen.

Bij Nakama Gym draait het niet alleen om het aanleren van vechttechnieken, maar ook om het ontwikkelen van karaktereigenschappen zoals discipline, doorzettingsvermogen en respect. Het team van hooggekwalificeerde trainers bij Nakama Gym beschikt over uitgebreide ervaring en expertise in verschillende disciplines van MMA. Deze trainers zijn toegewijd aan het begeleiden en ondersteunen van alle leden van Nakama Gym in hun reis om hun vaardigheden te ontwikkelen en hun doelen te bereiken.

Bij MMA Harderwijk/Nakama-gym kunnen zowel beginners als ervaren vechters terecht om te trainen en hun vaardigheden te verbeteren. Het gym biedt een breed scala aan trainingsmogelijkheden om aan de behoeften en doelen van individuele leden te voldoen. Of je nu geïnteresseerd bent in het leren van de basisprincipes van MMA, het verbeteren van je technieken of het trainen voor competitie, MMA Harderwijk biedt de juiste omgeving en expertise.

De trainingen bij Nakama gym/ MMA Harderwijk richten zich niet alleen op fysieke vaardigheden, maar ook op mentale kracht en discipline. Het ontwikkelen van zelfvertrouwen, veerkracht en doorzettingsvermogen zijn essentiële aspecten van de training. De trainers bij Nakama Gym streven ernaar om een ondersteunende en inclusieve omgeving te bieden, waarin alle leden zich welkom voelen en kunnen groeien, ongeacht hun achtergrond of ervaringsniveau. Sensei John Kuipers is de drijvende kracht achter Nakama Gym en zijn toewijding aan het bevorderen van MMA in Harderwijk is ongeëvenaard. Zijn passie voor de sport en zijn jarenlange ervaring maken hem een inspirerende en deskundige trainer. Hij gelooft in de kracht van MMA als een middel om zowel fysiek als mentaal sterker te worden, en hij streeft ernaar om zijn kennis en ervaring over te dragen aan zijn leerlingen.

Of je nu een aspirant-vechter bent die zijn of haar vaardigheden wil aanscherpen of gewoon op zoek bent naar een uitdagende en lonende trainingservaring, MMA Harderwijk is de plek voor jou. Kom langs en ontdek de opwindende wereld van Mixed Martial Arts bij Nakama Gym Harderwijk, waar we een hechte gemeenschap van vechters vormen die elkaar ondersteunen en inspireren om hun grenzen te verleggen en hun doelen te bereiken.

Onze trainingen zijn zeer geschikt voor personen die geen ervaring hebben met MMA, maar ook voor gevorderden

Mixed martial arts (MMA) Harderwijk

We hoeven je niet  te overtuigen om MMA te komen trainen in Harderwijk . Maar voor de gene  die een wel overwogen beslissing wilt maken hier enkele punten ter overweging

 • Bij Nakama / MMA Harderwijk zijn de lessen conform regels van het NOS-NSF
 • We zijn in het bezit van diverse keurmerken een labels (Vechtsport autoriteitskeurmerk, en het veilig verantwoord vechtsport  label van het NIVM “Nederlands instituut vechtsport&maatschappij)
 • Aan gesloten bij de EGJJF - European Grappling & JiuJitsu Federation wat voor deel is om extra grond ervaring op te doen in competitie
 • Zijn aangesloten bij de NLMMAF/ MMA union Nederland wat de Nederlandse aftakking is van de IMMAF (international Mixed Martial Arts Federation)
 • Zoals het word NAKAMA zegt vrienden/groep/gelijk gestemde hiermee willen we uit dragen dat we als team samen werken jong/oud groot/klein maar ook zeker beginners met gevorderd  SAMEN dat maak ons sterk.
 • Tijdens de MMA training heeft te trainer tijd voor je om je vaardigheden te verbeteren, om zorgt dat je gekoppeld word aan  1 of meerdere mede sporters die jou gaan helpen om verder te komen dan waar je stond.
 • Te spannend  om te sparren/rollen? Leg het voor aan je trainer en hij zal je helpen of advies geven. Iedereen kan sparren/rollen bij MMA Harderwijk op verschillende niveaus
 • Alle trainers hebben ruime les geef ervaring en ervaring in of gehad in wedstrijden en worden nog altijd bij geschoold door sensei John of evt trainingen of vechtsport seminar die de trainers bij wonen.
 • Kwaliteit en klant vriendelijkheid staat hoog in ons vaandel
 • 2019 won sensei john de prijs voor bijzondere sportprestestie: deze werd ondermeer toegekend wegens het neerzetten van de kickboksen in Harderwijk en het faciliteren van zorgsport in vechtsport(en).
 • Nakama heeft in het MIXED MARTIAL ARTS op wedstrijd gebied genoeg te bieden (Van amateur tot prof bij Nakama ben je voor wedstrijden aan het juiste adres)
 • Maar ook voor recreatief SPORTEN ben je bij ons aan het juiste adres en kan je werken aan het verbeteren van je eigen vechtvaardigheden
 • Jij kan 7 dagen per week terecht bij ons kunnen om te trainen van 6:00 tot 23:00.  wij bieden Vrij trainen - open mat en uiteraard fitnessen en powerliften of op de gezette tijden groepsles zie rooster voor (MMA/mixed martial arts Harderwijk)

Meld je aan voor een proefles

Leuk dat je komt kennis maken met de sport en het karakter van Nakama Gym!

Klik op de Whatsapp knop of stuur een bericht naar (06) 30 25 44 75 om je aan te melden voor een gratis proefles mma.Je bent van harte welkom en we zien uit naar je komst.

Wat anderen zeggen

 • Nakama is die echte shit om te gaan trainen, echt vet!!!

  - Florian

 • Ik vind de lessen altijd zeer leerzaam en ik kan er altijd lekker mijn energie kwijt raken!

  - Fabian

 • Keihard trainen, vechten en je grenzen verleggen met een heel gezellig team.

  - Richard Vrijhof

 • Vechten; soms tegen iemand anders, vaak met jezelf maar nooit alleen. Dat is Nakama!

  - Mirthe

 • Altijd goed om lekker te trainen bij Nakama, goede training, leuke groep met respect voor elkaar en een fanatieke sensei. OSU

  - Bart Smalbrugge

 • Goede opbouw, goed gedoceerd. Duidelijke instructies.

  - Roy en Mike de Groot

 • Vechtsport heeft mij altijd gefascineerd en ik wist nooit precies wat ik wilde totdat ik een les van John bijwoonde. Ik was meteen onder de indruk van zijn meesterschap en ik vertrouw op zijn visie. Dankzij de inzet van 'het Nakama team' ben ik trots op mijn prestaties en geniet ik van mijn groei.

  - Marc Mik

 • Ik vond het in het begin zwaar, omdat je er veel leert al bij de eerste training. En het is erg leerzaam, je leert samenwerken en nog veel meer.

  - Nadim Khajjouti

 • Lekker trainen in een leuke omgeving!

  - Quinten

 • Door Nakama blijf ik fit, kan ik mijn hoofd legen, en het is natuurlijk erg leuk om te trainen!

  - Jurgen

Meer sportaanbod

Nakama Gym en derde partijen gebruiken cookies om jouw internetgedrag op onze site te volgen. Als je verdergaat, ga je hiermee akkoord. Lees meer >