BJJ (Braziliaanse Jiu Jitsu)

Braziliaanse Jiu Jitsu (BJJ) bij Nakama

Braziliaanse Jiu Jitsu is een krijgskunst die zich voornamelijk richt op grondgevechten met als doel een dominante positie te krijgen en ervoor te zorgen dat de aanvaller/tegenstander zo snel mogelijk aftikt.

Brazilian Jiu Jitsu (BJJ) is ontwikkeld door de Braziliaanse broers, Carlos, Oswaldo, Gastao, Jorge en Helio Gracie, nadat Carlos in aanraking kwam met de Japanse Judo/Jiu Jitsu kampioen, Mitsuyo Maeda die zich in Brazilië had gevestigd. De mogelijkheden die Jiu Jitsu in zich heeft om zwaardere tegenstanders op een effectieve manier uit te schakelen wekte de interesse van Carlos Gracie. Hierdoor werd later hun eigen zelfverdedigingssysteem ontwikkeld, genaamd Gracie Jiu Jitsu. Helio (de jongste broer) ontwikkelde het Braziliaans Jiu Jitsu als een zeer effectieve vechttechniek met een sportief aspect.

Proefles bjj ? Klik hier!

Leuk dat je komt kennis maken met de sport en het karakter van Nakama Gym!

Klik op de Whatsapp knop of stuur een bericht naar (06) 30 25 44 75 om je aan te melden voor een gratis proefles bjj.Je bent van harte welkom en we zien uit naar je komst.

Brazilian Jiu Jitsu (BJJ) is ontwikkeld door de Braziliaanse broers, Carlos, Oswaldo, Gastao, Jorge en Helio Gracie.
BJJ (Braziliaanse Jiu Jitsu) Nakama Gym Harderwijk, Ermelo, Nunspeet, Zeewolde, Biddinghuizen

BJJ staat dan ook vooral bekend om het feit dat een kleiner en/of zwakker persoon met de juiste technieken zichzelf kan verdedigen tegen een sterkere en/of grotere aanvaller en deze op een effectieve manier weet uit te schakelen. BJJ is dan ook voor iedereen toegankelijk ongeacht; leeftijd, gewicht, lengte, man of vrouw.

Het continue herhalen van oefeningen, technieken en het sparren spelen een belangrijke rol in deze lessen. Denk hierbij aan de vaardigheden om een tegenstander succesvol naar de grond te krijgen, deze te controleren en vervolgens op diverse wijze weten af te laten tikken.

Sinds kort heeft Nakama Gym zich aangesloten bij de European Grappling & JiuJitsu Federation (EGJJF), een samenwerkingsverband van diverse sportscholen in Europa die de filosofie van Rickson Gracie volgen. Hierdoor is het mogelijk om diverse EGJJF examens af te leggen en jezelf te blijven ontwikkelen en uitdagen met als beloning een eventuele nieuwe graad/band.

BJJ is dan ook voor iedereen toegankelijk ongeacht; leeftijd, gewicht, lengte, man of vrouw.

Meld je aan voor een proefles

Leuk dat je komt kennis maken met de sport en het karakter van Nakama Gym!

Klik op de Whatsapp knop of stuur een bericht naar (06) 30 25 44 75 om je aan te melden voor een gratis proefles bjj.Je bent van harte welkom en we zien uit naar je komst.

Wat andere zeggen

 • Top sfeer met goede begeleiding waar Respect hoog in het vaandel staat.

  - Remco

 • Vechten; soms tegen iemand anders, vaak met jezelf maar nooit alleen. Dat is Nakama!

  - Mirthe

 • Super tof om je op deze manier uit te leven.

  - Merel

 • Vechtsport heeft mij altijd gefascineerd en ik wist nooit precies wat ik wilde totdat ik een les van John bijwoonde. Ik was meteen onder de indruk van zijn meesterschap en ik vertrouw op zijn visie. Dankzij de inzet van 'het Nakama team' ben ik trots op mijn prestaties en geniet ik van mijn groei.

  - Marc Mik

 • Keihard trainen, vechten en je grenzen verleggen met een heel gezellig team.

  - Richard Vrijhof

 • Gezellige leuke training in een leuke groep.

  - Mike

 • Altijd goed om lekker te trainen bij Nakama, goede training, leuke groep met respect voor elkaar en een fanatieke sensei. OSU

  - Bart Smalbrugge

 • Ik vond het in het begin zwaar, omdat je er veel leert al bij de eerste training. En het is erg leerzaam, je leert samenwerken en nog veel meer.

  - Nadim Khajjouti

 • Ik train bij Nakama omdat ik m'n vertrouwen in mezelf wil vergroten en om m'n grenzen te leren kennen en respecteren.

  - Hendri

 • Nakama betekent voor mij, het ontstressen/ontspannen en het leren doelen te stellen. Durf stappen te nemen!!! Osu!

  - Marius

Meer sportaanbod

Nakama Gym en derde partijen gebruiken cookies om jouw internetgedrag op onze site te volgen. Als je verdergaat, ga je hiermee akkoord. Lees meer >