BJJ (Braziliaanse Jiu Jitsu)

Brazilian Jiujitsu Harderwijk bij Nakama gym: Ontdek de kunst van grondgevechten

Bij Nakama  / Brazilian jiujitsu Harderwijk hebben we een passie voor vechtsporten en bieden we een breed scala aan trainingsmogelijkheden voor zowel beginners als gevorderde beoefenaars.
Een van de meest populaire disciplines die we aanbieden is Brazilian Jiujitsu (BJJ).  Brazilian Jiujitsu is een vechtsport die zich richt op grondgevechten en zelfverdedigingstechnieken.
Het is gebaseerd op de principes van leverage/hefboomwerking en techniek, waardoor ook kleinere en zwakkere individuen zich kunnen verdedigen tegen grotere tegenstanders.

Proefles bjj ? Klik hier!

Leuk dat je komt kennis maken met de sport en het karakter van Nakama Gym!

Klik op de Whatsapp knop of stuur een bericht naar (06) 30 25 44 75 om je aan te melden voor een gratis proefles bjj.Je bent van harte welkom en we zien uit naar je komst.

Brazilian Jiu Jitsu (BJJ) is ontwikkeld door de Braziliaanse broers, Carlos, Oswaldo, Gastao, Jorge en Helio Gracie.
BJJ (Braziliaanse Jiu Jitsu) Nakama Gym Harderwijk, Ermelo, Nunspeet, Zeewolde, Biddinghuizen

Bij Nakama geloven we in de kracht van BJJ als een effectieve zelfverdedigingsmethode, maar ook als een uitdagende en lonende sport. Onze ervaren instructeurs zullen je begeleiden in het ontwikkelen van de juiste technieken, het verbeteren van je conditie en het vergroten van je zelfvertrouwen. Of je nu een beginner bent die net begint met trainen of een ervaren beoefenaar die zijn vaardigheden wil verfijnen, bij Brazilian jiujitsu Harderwijk / Nakama  vind je de juiste omgeving en ondersteuning om je doelen te bereiken. Onze trainingsfaciliteiten zijn uitgerust met hoogwaardige apparatuur en bieden een veilige en vriendelijke sfeer voor al onze leden.

Sinds 2020 heeft Nakama Gym zich aangesloten bij de European Grappling & JiuJitsu Federation (EGJJF), een samenwerkingsverband van diverse sportscholen in Europa die de filosofie van Rickson Gracie volgen. Hierdoor is het mogelijk om diverse EGJJF examens af te leggen en jezelf te blijven ontwikkelen en uitdagen met als beloning een eventuele nieuwe graad/band.

Naast het beoefenen van Brazilian Jiujitsu, bieden we ook andere vechtsporten aan, zoals kickboksen, MMA en boksen. Hierdoor kun je je training diversifiëren en je vaardigheden op verschillende gebieden verbeteren. Dus, als je geïnteresseerd bent in het leren van Brazilian Jiujitsu, kom dan langs bij BJJ Harderwijk / Nakama en sluit je aan bij onze hechte gemeenschap van vechtsportliefhebbers. Samen zullen we werken aan het bereiken van je persoonlijke doelen en het ontdekken van de opwindende wereld van Brazilian Jiujitsu.

Braziliaanse Jiu Jitsu (BJJ)

Braziliaanse Jiu Jitsu is een krijgskunst die zich voornamelijk richt op grondgevechten met als doel een dominante positie te krijgen en ervoor te zorgen dat de aanvaller/tegenstander zo snel mogelijk aftikt. Brazilian Jiu Jitsu (BJJ) is ontwikkeld door de Braziliaanse broers, Carlos, Oswaldo, Gastao, Jorge en Helio Gracie, nadat Carlos in aanraking kwam met de Japanse Judo/Jiu Jitsu kampioen, Mitsuyo Maeda die zich in Brazilië had gevestigd. De mogelijkheden die Jiu Jitsu in zich heeft om zwaardere tegenstanders op een effectieve manier uit te schakelen wekte de interesse van Carlos Gracie. Hierdoor werd later hun eigen zelfverdedigingssysteem ontwikkeld, genaamd Gracie Jiu Jitsu. Helio (de jongste broer) ontwikkelde het Braziliaans Jiu Jitsu als een zeer effectieve vechttechniek met een sportief aspect.

BJJ is dan ook voor iedereen toegankelijk ongeacht; leeftijd, gewicht, lengte, man of vrouw.

Brazilian jiujits(BJJ) Harderwijk

We hoeven je niet  te overtuigen om  BJJ te komen trainen bij Nakama. Maar voor de gene  die een weloverwogen beslissing wilt maken hier enkele punten ter over weging:

 • Bij Nakama / BJJ Harderwijk zijn de lessen conform regels van het NOS-NSF
 • We zijn in het bezit van diverse keurmerken een labels (Vechtsport autoriteitskeurmerk, en het veilig verantwoord vechtsport  label van het NIVM “Nederlands instituut vechtsport&maatschappij)
 • Aan gesloten bij de EGJJF - European Grappling & JiuJitsu Federation
 • Zoals het word NAKAMA zegt vrienden/groep/gelijk gestemde hiermee willen we uit dragen dat we als team samen werken jong/oud groot/klein maar ook zeker beginners met gevorderd  SAMEN dat maak ons sterk.
 • Tijdens de groepslessen heeft te trainer tijd voor je om je vaardigheden te verbeteren, om zorgt dat je gekoppeld word aan  1 of meerdere mede sporters die jou gaan helpen om verder te komen dan waar je stond.
 • Te spannend  om te sparren/rollen? Leg het voor aan je trainer en hij zal je helpen of advies geven. Iedereen kan sparren/rollen bij BJJ Harderwijk op verschillende niveaus
 • Alle trainers hebben ruime les geef ervaring en ervaring in of gehad in wedstrijden en worden nog altijd bij geschoold door sensei John of evt trainingen of vechtsport seminar die de trainers bij wonen.
 • Kwaliteit en klant vriendelijkheid staat hoog in ons vaandel
 • 2019 won sensei john de prijs voor bijzondere sportprestatie: deze werd ondermeer toegekend wegens het neerzetten van de kickboksen in Harderwijk en het faciliteren van zorgsport in vechtsport(en).
 • Nakama heeft in het Brazilian jiujitsu op wedstrijd gebied genoeg te bieden (Van amateur tot prof bij Nakama ben je voor wedstrijden aan het juiste adres)
 • Maar ook voor recreatief Brazilian jiujitsu in Harderwijk ben je bij ons aan het juiste adres en kan je werken aan het verbeteren van je eigen BJJ vaardigheden
 • Jij kan 7 dagen per week terecht bij ons kunnen om te trainen van 6:00 tot 23:00.  wij bieden Vrij trainen - open mat en uiteraard fitnessen en powerliften of op de gezette tijden groepsles zie rooster voor (Brazilian jiujitsu Harderwijk)

Meld je aan voor een proefles

Leuk dat je komt kennis maken met de sport en het karakter van Nakama Gym!

Klik op de Whatsapp knop of stuur een bericht naar (06) 30 25 44 75 om je aan te melden voor een gratis proefles bjj.Je bent van harte welkom en we zien uit naar je komst.

Wat anderen zeggen

 • Keihard trainen, vechten en je grenzen verleggen met een heel gezellig team.

  - Richard Vrijhof

 • Nakama is voor mij de plek om alle stress van het dagelijkse leven van me af te gooien!

  - Martijn

 • Nakama is die echte shit om te gaan trainen, echt vet!!!

  - Florian

 • Ik vind het leuk om bij Nakama te trainen omdat we echt als een team samen werken! OSU

  - Anoniem

 • Ik vind de lessen altijd zeer leerzaam en ik kan er altijd lekker mijn energie kwijt raken!

  - Fabian

 • Nakama is de plek om mijn hoofd lekker leeg te maken!

  - Marinda

 • Gezelligheid, goede training van een goede leermeester! Nakama, kracht van vriendschap!

  - Liesbeth

 • Vechtsport heeft mij altijd gefascineerd en ik wist nooit precies wat ik wilde totdat ik een les van John bijwoonde. Ik was meteen onder de indruk van zijn meesterschap en ik vertrouw op zijn visie. Dankzij de inzet van 'het Nakama team' ben ik trots op mijn prestaties en geniet ik van mijn groei.

  - Marc Mik

 • Geweldige training. Zo blijf ik goed in vorm en een mooie groep die je daarbij helpt.

  - Frank

 • Nakama heeft mij goed geholpen met afvallen het is een leuke groep met veel respect.

  - Jonathan

Meer sportaanbod

Nakama Gym en derde partijen gebruiken cookies om jouw internetgedrag op onze site te volgen. Als je verdergaat, ga je hiermee akkoord. Lees meer >