Judo met Zorg

Judo met zorg bij Nakama

Judo met Zorg is voor alle mensen die behoefte hebben aan wat extra “zorg” of dit nou met een lichamelijke, geestelijke en meervoudige beperking is of dat je gewoon meet tijd en aandacht nodig hebt. Judo is een sport waarbij lichamelijk contact heel gewoon is, je mag hierbij de ander geen pijn doen. De vaste regel is dan ook: “Judo is fijn zonder pijn”.

De deelnemers leren op de judomat samenwerken, elkaar respecteren, samen met plezier bewegen en werken aan het vergroten van het zelfvertrouwen.

Proefles judo met zorg ? Klik hier!

Leuk dat je komt kennis maken met de sport en het karakter van Nakama Gym!

Klik op de Whatsapp knop of stuur een bericht naar (06) 30 25 44 75 om je aan te melden voor een gratis proefles judo met zorg.Je bent van harte welkom en we zien uit naar je komst.

De vaste regel is dan ook: “Judo is fijn zonder pijn”.
Judo met Zorg Nakama Gym Harderwijk, Ermelo, Nunspeet, Zeewolde, Biddinghuizen

Nakama-gym is bekend met verschillende beperkingen:

 • Mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking
 • Mensen met overgewicht

 • Sociaal-emotionele ontwikkeling
 • Motorische ontwikkeling

 • Autistisch Spectrum Stoornis

 • ADHD
 • PDD-NOS

 • Visuele Beperking

Wat is judo

Judo is een sport voor iedereen. Voor jong en oud, voor jongens en meisjes, voor iedereen. Duizenden judoka’s beoefenen wekelijks met veel enthousiasme de judosport.  Judo werd ontwikkeld door Jigoro Kano (1860 – 1938) , vanuit de traditionele Japanse vechtkunst Jiu Jitsu. Voor pedagoog Kano was judo niet zomaar een sport. Hij beschouwde het vooral als opvoedkundige methode. Zoals Jigoro Kano ooit zei: ” Judo kun je alleen maar leren door het te doen!”

De Judo les

Elke les begint met een warming-up dit kan verschillende vormen hebben als bijv rennen en commando’s uitvoeren of door leuke spelletjes, waarbij verschillende aspecten van het judo voorbij komen als  rollen, leren goed te vallen zonder angst of pijn. De judoka’s leren worpen en grepen en leren zich op sociaal emotioneel vlak ontwikkelen. Onder begeleiding van een professionele judoleraar maak je op een leuke manier kennis met deze mooie sport.

Samenvatting van de Judo bond
Judo in de zorg is een interventie van de Judo Bond Nederland (JBN). De methodiek Judo in de zorg wordt vanuit twee invalshoeken binnen een lokale samenwerking met onderwijs, zorg en/of overheid aangeboden door erkende JBN docenten en aangesloten JBN clubs. Enerzijds is Judo in de zorg een lessenreeks in het speciaal onderwijs ter introductie van judo, jiujitsu en/of aikido (hierna te benoemen als ‘judo’), anderzijds is het (structureel) inzetbaar bij speciaal onderwijs- en jeugdzorginstellingen, waarbij (onderdelen uit) de sport als middel, als onderdeel van een behandelplan wordt ingezet.

Nakama-gym is bekend met verschillende beperkingen
Judo met Zorg Nakama Gym Harderwijk, Ermelo, Nunspeet, Zeewolde, Biddinghuizen

Judo in de zorg richt zich op kinderen en jeugd van vier tot achttien jaar voor wie sportparticipatie niet altijd vanzelfsprekend is. Bij de nulmeting van het programma Special Heroes kwam judo als één van de top vijf meest gevraagde sporten binnen het speciaal onderwijs naar voren. Dit leidde ertoe dat judo landelijk op grote schaal wordt aangeboden binnen het speciaal onderwijs. Vanuit een tien weekse reeks kennismakingslessen zag de JBN een ontwikkeling ontstaan naar een structureel aanbod. Diverse clubs hebben nieuwe lesgroepen opgestart voor specifieke doelgroepen, en er zijn voorbeelden bekend waarbij, in samenwerking met Special Heroes, nieuwe clubs of dependances zijn opgericht. Daarmee wordt het tijdelijk aanbod omgezet naar een structureel vervolg.  “Een goed pedagogisch klimaat is voorwaarde voor het leren van de kinderen die moeite hebben met bewegingsactiviteiten”. Een belangrijke eis van de JBN is dat alle judolessen worden gegeven door JBN opgeleide en erkende docenten zodat de lessen vanuit pedagogisch en didactisch oogpunt worden verzorgd.

Judo is een sport voor iedereen. Voor jong en oud, voor jongens en meisjes, voor iedereen.

Meld je aan voor een proefles

Leuk dat je komt kennis maken met de sport en het karakter van Nakama Gym!

Klik op de Whatsapp knop of stuur een bericht naar (06) 30 25 44 75 om je aan te melden voor een gratis proefles judo met zorg.Je bent van harte welkom en we zien uit naar je komst.

Wat anderen zeggen

 • Ik vind de lessen altijd zeer leerzaam en ik kan er altijd lekker mijn energie kwijt raken!

  - Fabian

 • Geweldige training. Zo blijf ik goed in vorm en een mooie groep die je daarbij helpt.

  - Frank

 • Nakama zorgt ervoor dat ik na de training met een goed gevoel naar huis ga.

  - Wesley

 • Een echte groep waar je in een veilige prettige omgeving je grenzen leert kennen en verleggen onder de zeer prettige en professionele begeleiding van John Kuipers.

  - Martijn

 • Nakama betekent voor mij, het ontstressen/ontspannen en het leren doelen te stellen. Durf stappen te nemen!!! Osu!

  - Marius

 • Altijd goed om lekker te trainen bij Nakama, goede training, leuke groep met respect voor elkaar en een fanatieke sensei. OSU

  - Bart Smalbrugge

 • Dit noem ik nou pas echt sport! Conditie, techniek, zelfbeheersing en zelfverdediging. Bij Nakama ga ik echt tot het uiterste! De trainingen worden gedoseerd gegeven, daarom ook zeer geschikt voor vrouwen!

  - Jessica

 • Met respect helemaal kapot gaan!

  - Bram

 • Door Nakama blijf ik fit, kan ik mijn hoofd legen, en het is natuurlijk erg leuk om te trainen!

  - Jurgen

 • Nakama is de plek om mijn hoofd lekker leeg te maken!

  - Marinda

Meer sportaanbod

Zorgsport

Emotieregulatie

Wat zijn emoties? Een emotie wordt vaak omschreven als een innerlijke beleving of gevoel van bijvoorbeeld vreugde, angst, boosheid of verdriet dat door een bep...

Agressieregulatie

"Agressie is gedrag wat iemand inzet om - bewust of onbewust – iets kapot te maken, een ander schade toe te brengen en/of duidelijk te maken wat hij of zei wel...

Nakama Gym en derde partijen gebruiken cookies om jouw internetgedrag op onze site te volgen. Als je verdergaat, ga je hiermee akkoord. Lees meer >